Sponzorováno

Toto slovo čteme na Instagrmu denně. Tuto službu využívá spousta uživatelů a nejen na instagramu. Facebook je těmito reklamami doslova pohlcen.

Zkoušel jste někdo kliknout na PROPAGOVAT? Já ano. Výsledek? Možná trochu jiný, než jsem očekávala.

Než jsem dala propgovat příspěvek zaměřený na můj profil, tak mě sledovalo 1.036 lidí.

Sledují mě převážně lidé, které neznám, pak rodiná a známí, to jsou ti, kteří dají mé fotce Like. Týká se fotek přírody, které jsem pořídila ve svém okolí. Ty mají okolo třiceti až čtiřiceti srdíček. Dalo by se říct, že mým průměrem liků na fotografiích, kde jsem já, je padesát srdíček. Jak jsem v předešlé větě psala, liší se to podle příspěvku.

Jedna z mých oblíbených fotek, které jsem vyfotila. Na zahradě u mého dědy. Ten list tam jen tak ležel na větvi, já to jen vyfotila. Když v příspěvku nejsem vyfoená já, moc srdíček nedostanu.

Lidi spíše zajímá život ostatních, než příroda kolem nás. Fotografie krajiny, které nafotím se spíše zalíbí mé rodině, než náhodným lidem, kteří na můj profil narazí. Z tohoto důvodu jsem ke sponzorování svého profilu zvolila fotografii, kde jsem já. Také se chytila.

Jak to vše probíhalo? Možná trochu jinak, než jem očekávala. Sponzorství slibuje spoustu nových následovatelů. Ovšem většina, mezi ně se řadím i já, prostě dá fotce srdíčko a jede dál. Na profil se ani nepodívá. Proto můj příspěvek má tolik srdíček, až moc.

Krom toho jsem se setkala s nenávistnými komentři i soukromými zprávami. Někdo mi i napsal, zda si tímto chci zvýšit ego atd… Nijak jsem nereagovala, jednomu jsem odepsala, že to dělám pro svoji zvědavost, že ego zvyšovat nepotřebuji. Někdo na to depsal, co to melu za kecy. Nadále jsem tyto nenávystné zprávy a komentáře ignorovala, až jsem vypnula komentáře.

Viděla jsem spoustu sponzorovaných příspěvků, ale nikdy mě nenapadlo jim napsat. Podle mého názoru je to jejich věc, zda si za liky zaplatí. Když si to někdo zaplatí tak proč ne? Reklamy vidíme všude kolem nás. Taky nepíšu do televize, proč tam dávají tu přiblblou reklamu.

Nejenže se mi to sponzorování nelíbilo kvůli těm komentářům a zprávám, ale také kvůli tomu neustálému pípání telefonu. Bylo to otravné, lezlo mi to na nervy a rozhodně vím, že nechci mít hodně sledovatelů. Jak to ti slavmí dělají? Jak to vydrží?

Celkově mě propagace mého profilu vyšla na 200 Kč. Propagace trvala 5 dnů. 1. 115 lidí navštívilo můj profil, oslovení bylo 4. 785 profilů. Reklama slibuje 1. 100 až 3. 000, to je odhadovaný dosah na návštěvy profilu.

Na mém profilu mě sleduje nyni 1. 083 lidí, což je o 47 více. Ovšem jsou to zakoupení uživatelé, kteří mě brzy přestanou sledovat. Podle mého příští měsíc, to bude o 47 lidí méně.

Na fotografii, jak vidíte mám 573 srdíček. Nikdy jsem tolik liků nedosáhla, maximum pro mě bylo kolem stovky.

Jak jsme již psala, když si to někdo zaplatí, je to jejich věc. Nepodporuji ani nevyvracím. Já osobně bych své fotografie propagovat nemohla. Existují eps a příjemnější propagace, takové ty nenucené. V podobě nějakého prostředníka, influecentra. Ty jsou najednu stranu i zajímavé a ráda se na ně podívám.

Jaký máte názor na reklamu vy?

Publikoval BarbaraS

Jsem čtyřiadvacetiletá holka, která si nedovede představit život bez psaní. Cvičení mi pomáhá utéct od mých myšlenek, tak jako hlasitá hudba, díky které neslyším svoje myšlenky. Ráda čtu, v poslední době na to nemám tolik času. Jako zabít ptáčka je moji nejoblíbenější knihou.

3 komentáře: „Sponzorováno

  1. Já osobně tohle nikdy nějak neřešila. Jasně, dávám svoje fotky na internet – ačkoli dneska už daleko méně než před pár lety. Instagram mám, ale prakticky na něj nechodím, to už se musím fakt hodně nudit, abych tu stránku otevřela. O placené propagaci jsem popravdě ani netušila a nemyslím si, že je to nějak extra užitečné. Někdo je rád, když má tisíce liků pod fotkou, u mě to vzhledem k množství přátel na facebooku například ani není možné. Mám svůj okruh přátel, ten si střežím a cizí lidi prostě neschvaluju, to stejné i pro další sociální sítě… 🙂

    To se mi líbí

  2. Nevím, k čemu by mi bylo dalších X lajků navíc, když vím, že jsem si je koupila 😀 no číslo sice bude vyšší a sledovatelé taky stoupnou, ale na co to je, když je pak zase smažou jak píšeš? raději jsem když mi někdo lajkuje fotky proto, že se mu líbí. A to mám 103 followerů 😀

    To se mi líbí

Napsat komentář